Zgodnie z tematem, na jakich stronach poszukiwać ofert pracy w Australii ?
Zdecydowanie seek jest chyba największy i najlepszy
LinkedIn → Jobs
Kup premium, albo chociaz wyprobuj przez miesiac. Polecam
Oczywiscie wczesniej zaloz profil na LI.
Akurat tak się zdarzyło, że współzałożyciel firmy jest z Australii i szukali kogoś w tej strefie czasowej. Obserwuję go na Twitterze, bo zawsze lubiłem Discourse i chciałem dla nich pracować od dłuższego czasu. Wrzucił ogłoszenie i się udało
Ja też bardzo polecam LinkedIn, nawet w funkcji podstawowej, zauważyłam, że warto zapisać się do powiadomieć o nowych ofertach pracy 1- w danej branży/lokalicacji/na danym stanowisku (ja np. mam cały czas wpisane “Operations Coordinator”, choć nie szukam aktywnie nowej pracy, ale co jakiś czas czytam sobie te oferty a nawet ostatnio wysłałam zgłoszenie 2- jeszcze bardziej lubię funkcję zapisania się do powiadomień gdy konkretna firma otwiera rekrutację. I tak, ja np. chciałabym kiedyś spróbować pracy w sektorze publicznym i jestem zapisana do powiadomień od NSW Parks, Tourism Australia, Destination NSW i kilka australijskich uniwersytetów. Nawet powiadomienia od Australian Army sobie zaznaczyłam bo jako obywatelka, którą niedługo zostanę mogę już pracować dla rządu. Także polecam tę opcję, bo ich algorytm się szybko uczy i bardzo relatywne te oferty mi podsyła.
@krzysztof.kotlarek A jak rozwiazujesz problem roznicy czasowej? AU vs USA? Nie jest to problem dla Twojego pracodawcy? Mozesz o tym nagrac filmik
Jesteśmy stosunkowo małą firmą z ludźmi rozsianymi po całym świecie (19 krajów i 12 stref czasowych). Wszyscy pracują w swoich godzinach i tak długo jak dowozimy zadania tak długo wszystko jest ok
Ma to swoje zalety, bo jak jest jakaś awaria to zawsze ktoś nie śpi