Gdzie szukać ofert pracy w australii?

Zgodnie z tematem, na jakich stronach poszukiwać ofert pracy w Australii ?

1 polubienie

Z doskoku polece https://www.seek.com.au/

1 polubienie

Zdecydowanie seek jest chyba największy i najlepszy

LinkedIn → Jobs
Kup premium, albo chociaz wyprobuj przez miesiac. Polecam

Oczywiscie wczesniej zaloz profil na LI.

2 polubienia

@krzysztof.kotlarek A jak znalazles prace w firmie z USA? Jakich portali uzywales?

1 polubienie

Akurat tak się zdarzyło, że współzałożyciel firmy jest z Australii i szukali kogoś w tej strefie czasowej. Obserwuję go na Twitterze, bo zawsze lubiłem Discourse i chciałem dla nich pracować od dłuższego czasu. Wrzucił ogłoszenie i się udało :slight_smile:

1 polubienie

Ja też bardzo polecam LinkedIn, nawet w funkcji podstawowej, zauważyłam, że warto zapisać się do powiadomieć o nowych ofertach pracy 1- w danej branży/lokalicacji/na danym stanowisku (ja np. mam cały czas wpisane “Operations Coordinator”, choć nie szukam aktywnie nowej pracy, ale co jakiś czas czytam sobie te oferty a nawet ostatnio wysłałam zgłoszenie 2- jeszcze bardziej lubię funkcję zapisania się do powiadomień gdy konkretna firma otwiera rekrutację. I tak, ja np. chciałabym kiedyś spróbować pracy w sektorze publicznym i jestem zapisana do powiadomień od NSW Parks, Tourism Australia, Destination NSW i kilka australijskich uniwersytetów. Nawet powiadomienia od Australian Army sobie zaznaczyłam :laughing: bo jako obywatelka, którą niedługo zostanę mogę już pracować dla rządu. Także polecam tę opcję, bo ich algorytm się szybko uczy i bardzo relatywne te oferty mi podsyła.

2 polubienia

@krzysztof.kotlarek A jak rozwiazujesz problem roznicy czasowej? AU vs USA? Nie jest to problem dla Twojego pracodawcy? Mozesz o tym nagrac filmik :slight_smile:

1 polubienie

Jesteśmy stosunkowo małą firmą z ludźmi rozsianymi po całym świecie (19 krajów i 12 stref czasowych). Wszyscy pracują w swoich godzinach i tak długo jak dowozimy zadania tak długo wszystko jest ok :slight_smile:

Ma to swoje zalety, bo jak jest jakaś awaria to zawsze ktoś nie śpi :slight_smile: