Hej Jestem Adrian. Rozwijam się we front endzie nie mam jeszcze komercyjnego doświadczenia .Chciałem zapytać czy na początku swojej drogi,kariery programistycznej powinienem zdobyć te doświadczenie w Polsce. Czy nie ma wielkiej różnicy i spróbować znaleźć swoją pierwsza prace w Australi?
Chyba wszystko rozbija się o wizę. Jeżeli masz, no to nie widze problemu, żeby zacząć swoją karierę w Australii.
Dużo trudniej jednak będzie zdobyć wizę sponsorowaną. Masz wykształcenie związane z IT? W przypadku wizy sponsorowanej to musisz mieć wykształcenie lub kilka lat doświadczenia.
“A standard 3-year Bachelor level qualification is deemed as having a major in computing if at least 33% of the qualification is ICT”
“If your degree is assessed as having an ICT major and is NOT closely related to your nominated occupation, you will require 4 years relevant work experience completed anytime in your past work history to meet the suitability criteria.”
“If your degree is assessed as having an ICT minor and is NOT closely related to your nominated occupation, you will require 6 years relevant work experience completed anytime in your past work history to meet the suitability criteria.”
Mysle, ze jak za trudno bedzie do Australii sie dostac to warto probowac do innych miejsc aby tam miec jakas przygode i zdobyc doswiadczenie. Jezeli angielski jezyk ma znaczenie to Nowa Zelandia, Kanada, UK, US itp. W tym wieku to pewnie jakies wizy working holiday sie znajda
Studia studiami, ale looknij sobie na rozklad skillow jaki potrzebujesz na poszczegolne sciezki. Wiem, ze wyglda przytlaczajaco, ale daje pojecie
I zgadzam sie z @RRR ze spokojnie w Polsce mozesz zdobywac doswiadczenie. Ale patrz tez na prace zdalne w UE, czasami sa perelki, a jak jestes zdolny to popyt jest ogromny w branzy IT.